PROJECTE D'APRENENTATGE SERVEI

La Fundació Les Vetes impulsa i participa en el projecte d’Aprenentatge Servei que té per objectiu recuperar la memòria històrica i els testimoniatges de les vivències particulars dels homes i dones que van treballar a les fàbriques tèxtils del municipi. L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, ben articulat, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

En aquesta primera fase del projecte hi participen els alumnes de 4rt d’ESO dels IES Salvador Espriu i Pomepu Fabra, per una banda, i els centres d’atenció a les persones grans del municipi per l’altra, entre ells, la Fundació Les Vetes. Al llarg d’aquests mesos, els alumnes han anat rebent la formació específica que els ha de servir per poder recollir aquests testimoniatges. Laura Fanals, periodista del Diari de Girona i Bàrbara Julve periodista de RAC1, van ser les encarregades de fer-los una sessió sobre com fer entrevistes, tipus d’entrevistes, posicionar-se davant les càmeres i els micròfons etc. Alumnes universitaris de l’Escola d’audiovisuals i multimèdia ERAM van fer-los un taller pràctic a les instal.lacions de la universitat sobre com gravar: plànols, seqüències etc.

El dia 7 d’abril els alumnes van rebre una formació específica sobre l’envelliment a càrrec de la nostra psicòloga, especialista en vellesa, Alba Tarrés. El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Salt, mitjançant la Biblioteca Pública Iu Bohigas, el Museu de l’Aigua i l’Arxiu Municipal de Salt és també un dels agents implicats en aquesta primera fase d’aprenentatge.

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí