SERVEI D'AJUDA A DOMICILI

Definició:

És un servei organitzat, polivalent i social, prestat per professionals qualificats que ofereix atenció a persones grans en el seu domicili quan per raons físiques, psíquiques o socials no poden realitzar les activitats de la vida diària en condicions satisfactòries.

Cal tenir molt present que la funció del treball domiciliari no és només ASSISTENCIAL sinó que té un marcat caràcter PREVENTIU I EDUCATIU (en quant a millor d'hàbits, adquisició d'habilitats, canvi d'actituds, etc...).

Depenent de les necessitats de la persona i/o de la persona que en té cura, el SAD pot prestar les següents actuacions:

  • Actuacions d'atenció a la llar: neteja, adequació i manteniment de l'habitatge, la compra i la preparació i cuinat dels àpats.
  • Actuacions de cura personal: ajuda directa en la higiene personal, el vestir, el desvestir, menjar, control de medicació, etc.
  • Actuacions de caràcter educatiu: dirigidesa fomentar hàbits de conducta i adquisició d'habilitats bàsiques pel maneig de la situació de dependència

El Servei d'Ajuda a Domicili està inscrit al Registre d'Entitats, Serveis i Establliments Socials de la Generalitat de Catalunya amb el número S-09171.

Objectius:

Millorar la qualitat de vida de la persona gran
Retardar l'internament de les persones grans en centres residencials
Prevenir i atendre situacions de crisi familiar que perjudiquin la convivència a través del suport en la cura d'algun dels seus membres

Destinataris:

Persones majors de 65 anys amb pluripatologia aguda o crònica, incapacitades físiques i/o psíquiques i amb problemes socioeconòmics afegits.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. 

Accepto
Com configurar