VIU L'ESTIU EN GRAN

 

El juliol de 2016 la Fundació Les Vetes ha posat en marxa el projecte VIU L'ESTIU EN GRAN, obrint les portes a un espai de relació intergeneracional.

Enguany, aquest estiu del 2018, una vintena de nens i nenes, d'edats compreses entre els 2 i els 12 anys, fills dels treballadors de la residència, comparteixen espais, activitats i aprenentatges amb les persones grans usuàries de la residència i del centre de dia.

Aquesta iniciativa, que ha rebut subvenció per part del DipSalut, com un projecte de promoció de la salut, està inspirada en el Centre d’Aprenentatge Intergeneracional de la residència Providence Mount Saint Vicent de Seattle (Estats Units) i en la guarderia de la residència Joviar de Lleida.

L’espai està pensat perquè funciona cinc dies a la setmana, de 8 a 15h durant els mesos d’estiu i fins que comenci l’escola.

VIU L'ESTIU EN GRAN persegueix diferents objectius mitjançant les relacions intergeneracionals. Per una banda es vol enfortir la cohesió social i per l’altra promoure la capacitació, la prevenció i la promoció de la salut com a mesura per afavorir l’envelliment actiu i saludable.

Està demostrat que les relacions intergeneracionals són un mitjà per millorar l’autoestima i el sentiment de vàlua i pertinença de les persones grans i que ajuden a pal·liar l’aïllament social i la soledat que pateixen algunes persones grans institucionalitzades, a part que és una manera de donar a conèixer als menors el procés d’envelliment i la realitat sociocultural de la gent gran per així contribuir a generar una imatge i una valoració social més positiva de les persones grans.

VIU L'ESTIU EN GRAN és també, pels treballadors de la Fundació Les Vetes, una mesura de conciliació de la vida familiar amb la laboral i una forma d’apropar els valors que impregnen Les Vetes a la famílies i a la comunitat.

 

Al centre de dia Les Vetes fem terapia amb gossos

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí