DIA INTERNACIONAL DE LA GENT GRAN I MUNDIAL DE L'ALZHEIMER

El dia 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran, la Fundació Les Vetes, juntament amb el Centre de recursos per a la Gent Gran de Salt i el Centre de Dia Les Bernardes, va organitzar un seguit d’actes, que van aplegar, per primera vegada, tots els centres i entitats que treballen amb la gent gran del municipi, a part de familiars, voluntaris, amics etc.

L’acte va començar a les 10h del matí a la placeta de la Coma Cros on es va realitzar una performance “Handmade craft i arbre dels records” i on van participar totes les entitats:

  • Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt.
  • Centre de dia Les Bernardes.
  • Residència Les Vetes.
  • Centre sociosanitari La República.
  • Residència Nostra Llar.
  • Casal de Jubilats de Salt.
  • Casal de Gent Gran de Salt-Les Bernardes.
  • Veïns de Salt.

Des dels diferents centres, i amb l’ajuda i col.laboració de l’Associació de Veins del Veïnat, els mesos previs a l’acte, es va començar a teixir amb llana ,utilitzant diferents tècniques com la mitja i el ganxet, quadradets per tal de decorar el mobiliari urbà.

També s’havia treballat la memòria, els records i la reminiscència, plasmant en cartolines de colors aquell record que per res del món voldríem que s’esborrés. Posteriorment aquests records van ser penjats als arbres i faroles perquè tothom els pogués llegir i així recordar.

A les 15h es va inaugurar la jornada a càrrec del Regidor de Gent Gran (Sr. Josep Valentí) i la Presidenta del Patronat de Les Vetes (Sra. Carme Carbó).

Tot seguir van tenir lloc les actuacions programades com l’actuació del grup de playback de la Gent Gran de Salt, l’exhibició de l’escola de dansa Nou Espiral, el tastet de coques a càrrec de les Cuineres de Salt i la projecció de la pel·lícula “Amanecer de un sueño”. L’acte va ser clausurat per l’Alcalde de Salt Sr. Jaume Torramadé.

El cartell dels actes va ser creació del saltenc José Pérez Martínez, que utilitzant la imatge gràfica d’un cap format per fulles, a les que els arriba la tardor, ha volgut simbolitzar els records i la memòria que va perdent-se.

Val a dir que la jornada va ser un èxit de participació i que la Fundació Les Vetes va ser capaç d’agrupar totes les entitats i centres de gent gran de Salt amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu de la gent gran, i especialment la gent gran depenent i institucionalitzada que, sovint, queda oblidada.

No obstant això, sense l’ajuda de totes les persones que desinteressadament han posat el seu granet de sorra, res d’això hagués estat possible. A ells tot el nostre reconeixement
 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí